Skats uz Ogres upi caur vides objektu "Logs"
  • Ogres iepazīšana sākās pie skulptūras "Baltā cielava", kas veidota, pieminot tos ogrēniešus, kuri atstājuši Latviju dažādos laikposmos
  • Pilsētvidē harmoniski iekļaujas atjaunotās vēsturiskās ēkas
  • Gājēju ielā atrodas interesants vides objekts - strūklaka, kurā ūdens plūsma veido dažādus rakstus un pat uzrakstu "Ogres novads"
  • Dodamies uz Pārogri
  • ... un atpakaļ
  • "Sierštelles" siera meistare Ligita atzīst, ka šis ir viņas un viņas kolēģu sirds darbs. Tāpēc joprojām goda vietā ir vecais siera vārīšanas katls
  • "Sierštellē" top 33 veidu svaigie sieri
  • Pie viena no Ogres simboliem - zuša, kura nosaukums krievu valodā "ugrj" varētu būt bijis pamatā Ogres vārda izcelsmei

Iepazinām Ogri kā sakārtotu un darbīgu pilsētu

2. oktobrī Dobeles Valsts ģimnāzijas darbinieki devās mācību braucienā, lai tālākizglītības nolūkos papildinātu zināšanas par mūsu valsts apdzīvotajām vietām un uzņēmējdarbību tajās.

Šoreiz brauciena galamērķis bija Ogre un vietējais siera ražošanas uzņēmums “Sierštelle”. Jāatzīst – lielākajai daļai brauciena dalībnieku redzētais Ogrē bija pārsteigums, jo pilsēta, kuru daudzi līdz šim bija redzējuši, tikai cauri braucot ar auto vai vilcienu, atklājās pavisam citā daudzveidībā. Varējām vērot, kā Ogres vēsturiskajā centrā, kas ir ļoti sakopts, otro un trešo dzīvi turpina vecās, bet ļoti kvalitatīvi atjaunotās un uzturētās ēkas, uzzinājām daudzus interesantus faktus par pilsētas vēsturi, tās izaugsmi un attīstību dažādos laikmetu posmos. Bija iespēja priecāties par gleznaino Ogres upi, to šķērsojot pa diviem tiltiem.

Savukārt siera ražotnē “Sierštelle”, kur izgatavo 33 veidu sierus, meistare atraktīvi demonstrēja siera tapšanas procesu, piedāvāja degustēt vairākus produktu veidus un pašiem pielikt roku siera ritulīša noformēšanā. Vairākkārt tika uzsvērts, ka ražotnes veiksmīgas attīstības un panākumu pamatā ir saliedēts kolektīvs un fakts, ka visiem uzņēmuma darbiniekiem siera ražošana ir sirds darbs.

Sagatavoja Sarmīte Rone

atpakaļ
Jautājumi, komentāri par rakstu